Piano – Lucas Heytens

Tenorsaxofoon – Jeroen Vanbever

DUO VANBEVER-HEYTENS

 

De tenorsaxofoon is het archetype-instrument van de jazz, maar in het klassieke muzieklandschap wordt de tenor nog miskend en daar willen Jeroen Vanbever & Lucas Heytens met dit project verandering in brengen.

Geen enkele andere saxofoon is zo veelzijdig als de tenorsaxofoon, hij klinkt eerst wollig en zoet, en dan plotseling weer funky en sherp. Het repertoire dat we zullen brengen bevat een sterke link met jazzgrootheden zoals Shirley Horn, Chet Baker, Coltrane en Stan Getz en bewandelt de dunne lijn tussen klassiek, jazz en populaire muziek. Een mooi voorbeeld hiervan is het werk “May This Bliss Never End” van de Nederlandse Avant-Popcomponist JacobTV, waarin tenorsaxofoon en piano aangevuld worden met tape waarop Chet Bakers laatste interview verknipt werd.

Laat je beroeren door de klanken van dit dynamische duo, tenorsaxofoon & piano.

 

NÚNA ENSEMBLE

 

Het Núna Ensemble is een nieuwe, Belgische kamermuziekgroep bestaande uit saxofoon en strijkkwartet.

De saxofoon werd door de Belg Adolphe Sax ontwikkeld om een brug te slaan tussen de strijkers, hout- en koperblazers in het symfonisch orkest. Een instrument dat qua klankkleur en eigenschappen perfect kan mengen met de andere instrumenten uit het orkest. Met dit idee in het achterhoofd richtte Jeroen midden 2018 dit nieuwe ensemble op met bevriende muzikanten, een kwintet bestaande uit saxofoon en strijkkwartet.

Met deze unieke bezetting wil het Núna Ensemble nieuwe grenzen aftasten. Ze streven ernaar origineel repertoire voor deze bezetting te brengen en werken daarnaast samen met jonge, Belgische componisten om nieuw repertoire te schrijven. Dit bijzondere project werd reeds uitgenodigd om te spelen op het 18e Wereldsaxofooncongres te Zagreb in juli 2018. Voor hun eerste programma: “Sax & Strings – Crossing Borders” gingen ze op zoek naar frisse crossovers tussen klassiek, jazz en volksmuziek. Ontdek de saxofoon en strijkkwartet zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord.

Muzikanten:

Viool – Reinout Pauwels & Siewald Degraeve

Altviool – Xavier Timmermans

Cello – Clémence Clarysse

Saxofoons – Jeroen Vanbever

CIRCLING SAXES

 

De CIRCLING saxes is een gerenommeerd Belgisch saxofoonkwartet. Naast het klassieke en het hedendaagse repertoire brengen zij ook nummers uit het lichtere genre.

Als Belgisch saxofoonkwartet maken de composities van Belgische componisten als Piet Swerts, André Waignein en Kurt Bikkembergs een belangrijk onderdeel van hun repertoire uit.

Alle leden van het kwartet verlenen regelmatig hun medewerking aan projecten en concerten van o.a. Prometheus, Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van de Munt.

VIBRANT

 

VIBRANT is het eerste soloproject van Jeroen Vanbever.

Met zijn baritonsax en loops creëert hij bezwerende, muzikale verhalen die, in combinatie met de visuals van de Belgische kunstenaar Sammy Slabbinck, zorgen voor een unieke totaalervaring.

Naast gecomponeerde werken maakt Jeroen ook plaats voor improvisaties waarin hij zijn persoonlijkheid uitdrukt. Bereid je voor op een uniek muzikaal verhaal voor jong en oud met visuals, saxofoon en elektronica.

 

CHARLIE & THE MUSIC FACTORY

 

Op zoek naar originele muziek voor jouw event of feest? Charlie & the Music factory produceert covers van hoge kwaliteit en recycleert de grootste hits voor muziekliefhebbers zoals jij.

Door de unieke combinatie van akoestische instrumenten, zang en live-electronics zorgen wij voor een onvergetelijke live-act op jouw festival, bedrijfs-, privé- of trouwfeest.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.