Jeroen Vanbever is niet enkel een begaafd saxofonist, hij is ook een gepassioneerd pedagoog. Hij weet als geen ander zijn leerlingen te motiveren en te stimuleren.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik steeds masterclasses en privélessen gevolgd bij gerenommeerde docenten uit o.a. Frankrijk, Amerika, Japan en Spanje om mij als muzikant verder te ontwikkelen. Meer nog dan een betere muzikant werd ik na elke ervaring ook een betere coach voor mijn eigen studenten. Ik heb ontzettend veel meegenomen uit de manier waarop die lessen aan mij gegeven werden.

 

Muziek, een taal

 

Muziek kent voor mij enorm veel parallellen met taal. Je leert als kind spreken omdat je constant met professionals ‘speelt’. Je ouders geven je geen boek met grammatica en woordenschat waarna je miraculeus je eerste woordjes en zinnen vormt.

Het is zo ontzettend belangrijk om te leren luisteren en voelen wat muziek, ongeacht het genre, met ons doet op een intuïtieve manier. Muziekbeleving is van onschatbare waarde; die probeer ik zo snel mogelijk te koppelen aan het instrument.

 

“If you like an instrument that sings, play the saxophone. At its best it’s like the human voice.”

– Stan Getz

 

In 2009 zette ik mijn eerste stappen in het muziekonderwijs en al snel groeide mijn passie voor het lesgeven. Sindsdien werd de drang om mijn kennis door te geven alleen maar groter.

 

Visie

 

“Muzikant kan je worden.”

 

Daarom geef ik privélessen op maat van elke liefhebber of (pré)professioneel vanuit een positieve stimulering en motivatie. Je leert niet enkel saxofoon spelen, maar ook op een open, creatieve en kritische manier naar de wereld te kijken.

 

“Muziek als universele taal”

 

Omdat ik in mijn eigen praktijk zowel klassiek, jazz als pop en elektronische muziek speel, kan ik traditie en hedendaagse trends uit onze diverse samenleving met elkaar verzoenen en meteen de gewenste kennis doorgeven aan jou.

Beleving en ontdekking staan centraal, steeds opnieuw je nieuwsgierigheid en verwondering prikkelend. Dit alles met als doel een artistieke zelfontplooiing. Ik wil jou leren om je eigen beste leraar te worden. Samen ontrafelen we de geheimen van de muziek.

 

Waarom privélessen?

 

Iedereen is uniek en dat vraagt ook een eigen aanpak voor elke leerling. De sterkte van privélessen is net dat we heel individueel kunnen werken in lessen van 30 of 60 minuten. Samen zoeken we uit welke weg we uitgaan en wat voor jou het beste werkt.

 

Voor wie?

 

Kinderen én volwassenen, liefhebbers én (pré)professionelen.

Wil je verder studeren aan een Conservatorium? Dan bereid ik je met veel plezier voor op het toelatingsexamen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De “saxofoonstudio” bevindt zich vlakbij Mechelen. Jij komt naar me toe, of je kiest voor een Skypeles. We hoeven enkel onze agenda’s even samen te leggen voor een eerste afspraak. Neem gerust contact met me op voor een proefles waarin je ook verdere vragen kan stellen. 

OPGELET! Momenteel kan ik geen extra studenten aannemen. Vanaf Juli-Augustus 2019 zijn er echter wel weer mogelijkheden, je kan me alvast mailen voor meer info ivm voorinschrijvingen! 

Hoe geraak ik aan een saxofoon?

 

Er zijn tal van gespecialiseerde winkels die huurkoop aanbieden. Zo kan je gedurende een halfjaar een saxofoon huren en achteraf de saxofoon aankopen (minus de huurprijs). Ik geef je graag enkele adressen door en ga samen met jou op zoek naar de saxofoon die het beste bij jou past.

 

Het spreekt voor zich dat je mij vrijblijvend kan contacteren als je meer vragen hebt.

 

Tot binnenkort!