Solo

Coming Soon:

In dit soloproject staat de veelzijdigheid van de saxofoon centraal. In combinatie met beelden en mijmerende soundscapes neemt Jeroen je mee op een muzikale trip doorheen jazz, klassiek, folk en wereldmuziek. Naast gecomponeerde werken, maakt hij ook plaats voor improvisaties waarin hij zijn eigenheid verklankt. Bereid je voor op een eigenzinnige muzikale vertelling voor jong en oud met beeld, sax, elektronica en EWI (electronic wind instrument).

The Circling Saxes

The Circling Saxes is een gerenommeerd Belgisch saxofoonkwartet.

Naast het klassieke en het hedendaagse repertoire brengen zij ook nummers uit het lichtere genre.

Als Belgisch saxofoonkwartet zijn werken van Belgische componisten zoals Piet Swerts, André Waignein en Kurt Bikkembergs een belangrijk onderdeel van hun repertoire.

Alle leden van het kwartet verlenen regelmatig hun medewerking aan projecten en concerten van o.a. Prometheus, Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van de Munt.

Jeroen Vanbever & Zerkalo Quartet

Het Zerkalo Quartet is een Brussels strijkkwartet en won o.a. Supernova 2014, Vocatio 2015 en de “Honourable Mention of the Jury” in de Janaçek Competition 2015. In hun relatief jonge carrière traden ze reeds op in BOZAR, Concertgebouw Brugge, op het Klara Festival en op Ars Musica en vulden zalen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Onder impuls van Jeroen gaan zij een unieke samenwerking aan tussen strijkkwartet en saxofoon. Dit bijzondere project werd reeds uitgenodigd om te spelen op het driejaarlijkse Wereldsaxofooncongres te Zagreb. Met deze samenwerking willen ze nieuwe grenzen aftasten. Zowel hedendaagse muziek als frisse crossovers tussen klassiek, jazz en volksmuziek passeren de revue. Ontdek de saxofoon en het strijkkwartet zoals je het nog nooit eerder gehoord hebt.