Jeroen Vanbever is een jonge, gedreven Belgische saxofonist die zich even goed voelt op een klassiek podium als in een jazzclub.

Op 11-jarige leeftijd start Jeroen met het spelen van saxofoon en raakt bezeten door muziek. Na zijn klassieke opleiding aan LUCA School of Arts Leuven besluit hij zich ook te verdiepen in jazz bij docenten Frank Vaganée en Bart Defoort.

Als freelance saxofonist werd hij reeds verschillende keren gevraagd om met het “Symfonieorkest Vlaanderen”, “het Nationaal Orkest van België” en “Brussels Philharmonic Orchestra” mee te spelen. Met deze laatste trad hij onder andere op op het Festival Musiq’3 en toerde hij door Duitsland.

Door de vele reizen, ontmoetingen en masterclasses kwam Jeroen in contact met verscheidene muzikale visies. Zo speelde hij freejazz met Trio Journal Intime, trad hij op met Symfonische orkesten en improviseerde zowel in folk, jazz en klassieke settings.

In zijn eigen projecten zoekt hij graag naar verrassende samensmeltingen tussen klassiek, pop/rock, jazz en folkmuziek. Zo werkte hij samen met componist Jeroen D’hoe en pianist Bart Van Caenegem aan een cross-over project voor het 17e Wereldsaxofooncongres te Straatsburg. Jeroen weet binnen elke setting zijn muzikale verhaal te vertellen, met sterke melodieën en diepe emoties als speerpunt. Dit maakt van hem een uniek saxofonist.

Naast muzikant is Jeroen eveneens een gepassioneerd docent en geeft met liefde zijn passie voor muziek en saxofoon door aan jong en oud. Momenteel is hij actief als leraar saxofoon aan de muziekacademies van Willebroek, Sint-Niklaas en Turnhout.

Jeroen speelt op Yanagisawa Saxophones en is International Yanagisawa Artist.